Seitansverser

Seitansverser

Tävla med godast smoothie

ÖvrigtPosted by Vers Fri, October 02, 2009 18:56:03

Go Green har äntligen uppdaterat sin hemsida. Lovar gott med en snyggare layout och lockande bilder på sina produkter. I samband med lanseringen av hemsidan arrangeras en tävling. Godast smoothie-recept vinner en heldag med deras kock samt att man får gästa radioshowen The Voice.

Nu gäller det bara att tävla järnet så att man vinner och får chansen att veganisera i radion.

Kör hårt!

  • Comments(0)//www.seitansverser.se/#post15

Nya Soygurtar

ProdukterPosted by Vers Fri, September 25, 2009 12:42:55

Senaste nyheterna på denna front kommer från Alpro och Go GreenAlpro har nu uppdaterat sitt sortiment med Yofu Persika i 500ml förpackning. Bara hoppas att de även lanserar nya smaker i framtiden.


Go Green har nu en soygurt naturell i förpackningsstorleken 1l. Den är lösare än tex Alpros naturella, nästa som en fil i konstistensen. Smaken av soja är vagare än hos sina konkurrenter, men jag tyckte dock inte att den var speciellt god. Att den är lite lösare en Alpros gör att den kan tänkas lämpa sig för kalla såser och dylikt.

Skulle man uppskatta Go Greens nyhet så är det bara att gatulera då den har ett lägre literpris än tex Alpros.

Ibland stöter man på skenargument om hur vi veganer bidrar till skövlingen av regnskogarna pga vårt intag av soja. Givetvis blundar dessa människor för hur mycket soja som de själva konsumerar indirekt genom att äta kött. En annan sak som de missar är att Go Green enbart använder soja från Österrike och att Alpro har flera eko-certifierade produkter och att deras soja aldrig kommer från skövlade områden i Amazonas. Så fortsätt käka soygurtar med gott samvete!

  • Comments(2)//www.seitansverser.se/#post14

ICA kör vegetariskt

ProdukterPosted by Vers Mon, September 07, 2009 18:35:37
Härligt att se att de stora matjättarna lanserar egna vegoprodukter. Tidigare har det varit mest växtmjölker och dylikt, men nu kommer ICA med eget sortiment av frysta varor. Hittade sojakorv(dock med ägg i) samt vegansk sojafärs.

Hoppas att denna lansering gör att fler butiker inom koncernen tar in det egna märket än vad det har varit tidigare när de varit utlämnade till för dem okända märken som Nutana, Hälsans Kök, Veggo och Dafgard.

Färsen är nog den av de frysta som är mest köttlik i konsistensen. Tänk dig en pizza med köttfärs på den sunkigaste av pizzerior. Ser ut att vara nermalt av något med okänt ursprung. Vid stekning tog det snabbt färg och behövde inte någon speciellkryddning, smaken hyfsat neutral även om man anar lite peppar och muskot.

Trots utseende så skulle jag vilja utnämna denna till bästa fryfärsen då jag tycker att den smakar godare och har en bättre konstistens än sina konkurrenter.  • Comments(4)//www.seitansverser.se/#post13

Ny bönmix från Go Green

ProdukterPosted by Vers Sat, August 22, 2009 15:18:34
Go Green fortsätter att lansera allehanda bönmixer, vissa har enligt mig flippat (salsa med kidneybönor) andra har floppat (sauce thai). Deras sortiment har blivit något av en basföda bland vegosar på festivaler de senaste åren.

Nu har en annan världsdel tagit plats i deras matkarta, nämligen en bönladdning med smak av curry. Har inte hunnit testa den än, men det är kul med utökat sortiment och snart kommer de även att lansera en ny hemsida. Håller tummarna att den är mer inspererande än den nuvarande..

  • Comments(2)//www.seitansverser.se/#post12

Bosphorus falafel

ProdukterPosted by Vers Tue, July 28, 2009 15:28:56
Först fanns det inget, efter ett tag ekade det fortfarande tomt sedan började man sula falafel efter oss veganer. Kyl och frysdiskarna innehåller idag bla falafel från Findus, Felix, Nutana, Hälsans Kök, Maxo's, Anamma mfl.

I vissa butiker följer man strikt den sovjetiska butikstrategin med en vara för ett folk, dvs vi veganer skall bara äta falafel.

Enligt rykten så kommer även några nya märken med sina tolkning av falafel till hösten/våren. Överetablering?

Några som hakat på vågen med falafel är företaget Bosphorus med färdiga wraps och sallader. Har sett dessa på Hemköp samt i några kiosker. Ingen smaksensation, och rätt torr av sig.

Samtidigt är det kul att en vegansk dinkelsallad ligger och väntar på en hungrig arbtare som missat att köpa lunch för dagen.

  • Comments(0)//www.seitansverser.se/#post11

Ny vegetarisk kokbok

ÖvrigtPosted by Vers Wed, June 03, 2009 12:48:57

Katri Melander släpper kokboken Fest var dag på förlaget Migra. Det är hennes projektarbete från gymnasiet där hon följt och dokumenterat sin familjs matvanor under ett halvårs tid. Det utlovas recept som är enkla och med billiga råvaror.

Alltid välkommet med nya kokböcker, dessvärre saknar jag en riktigt fet kokbok med gourmetmat för veganer.

  • Comments(1)//www.seitansverser.se/#post10

Vegansk och ekologisk barnmat.

ProdukterPosted by Vers Wed, June 03, 2009 12:34:04

Ella's Kitchen som är den snabbaste växande barnmatsföretaget i Storbritannien lansers nu i Sverige. Först ut är deras ekologiska och veganska smoothies och puréer. Produkterna kommer i en fiffig klämförpackning med skruvkork. De kommer att säljas på ICA, Coop, City Gross och hos VI-butikerna.

Nu hoppas vi bara att man även inom en snar framtid även plockar in deras veganska pastasåser som enligt rykten skall vara riktigt smarriga.

  • Comments(1)//www.seitansverser.se/#post9

Havre till folket.

ProdukterPosted by Vers Tue, May 19, 2009 19:37:15
För mången år sedan då jag aktivt valde bort komjölk till förmån för vegetabilisk dito, hittade man dessa i ett fåtal butiker. De senaste åren har det exploderat och varje butik har nu minst en sort. I flera butiker hittar man nu olika varianter med soja, ris och mandel som bas. En annan variant är dryck baserad på havre.

Oatly kom först med sin havremjölk, sedan började de tillverka Solhavre åt ICA. Oatly är nu även involverade i att etablera havredrycker i Kina.

När sedan Go Green etablerade sig, hade de givetvis en havrevariant. I våras såg vi en comeback från Carlshamns Mejeri på hyllorna, självklart med en dryck gjord på havre. Nu är det dags för nästa etablering. Coop har nyligen släppt en egen havedryck berikad med en massa vitaminer.

Vem står näst på tur?

  • Comments(0)//www.seitansverser.se/#post8
Next »