Seitansverser

Seitansverser

Tävla med godast smoothie

ÖvrigtPosted by Vers Fri, October 02, 2009 18:56:03

Go Green har äntligen uppdaterat sin hemsida. Lovar gott med en snyggare layout och lockande bilder på sina produkter. I samband med lanseringen av hemsidan arrangeras en tävling. Godast smoothie-recept vinner en heldag med deras kock samt att man får gästa radioshowen The Voice.

Nu gäller det bara att tävla järnet så att man vinner och får chansen att veganisera i radion.

Kör hårt!

  • Comments(0)//www.seitansverser.se/#post15

Ny vegetarisk kokbok

ÖvrigtPosted by Vers Wed, June 03, 2009 12:48:57

Katri Melander släpper kokboken Fest var dag på förlaget Migra. Det är hennes projektarbete från gymnasiet där hon följt och dokumenterat sin familjs matvanor under ett halvårs tid. Det utlovas recept som är enkla och med billiga råvaror.

Alltid välkommet med nya kokböcker, dessvärre saknar jag en riktigt fet kokbok med gourmetmat för veganer.

  • Comments(1)//www.seitansverser.se/#post10

Smördeg - Olika perspektiv

ÖvrigtPosted by Vers Thu, March 05, 2009 11:33:29

Hittade en artikel på GP om smördeg. Många är det säkert som anser likt artikeln att benämningen är felaktig om produkten inte innehåller smör, säkert även de som anser att detta bidrar till något sämre. Motpolen är de veganer som istället kastar sig över smördeg som är baserad på vegetabiliskt margarin.

Fast det i mina ögon mest intressanta finner vi i faktarutan om de olika smördegarna där Maria Grave, Årets Konditor uttalar sig

- För det mesta använder vi ett specialmargarin som kallas för kavlingsmargarin och som bara finns att köpa för professionellt bruk. Smakmässigt är det jämförbart med smör.
En anledning är att många idag vill undvika animaliskt fett, en annan att det har en smidigare konsistens som gör det mer lättarbetat, berättar hon.

Så nu önskar jag fler veganska wienerbröd i Göteborg så att jag kan frossa oftare än under mina besök i Trollhättan.

  • Comments(0)//www.seitansverser.se/#post6