Seitansverser

Seitansverser

Smördeg - Olika perspektiv

ÖvrigtPosted by Vers Thu, March 05, 2009 11:33:29

Hittade en artikel på GP om smördeg. Många är det säkert som anser likt artikeln att benämningen är felaktig om produkten inte innehåller smör, säkert även de som anser att detta bidrar till något sämre. Motpolen är de veganer som istället kastar sig över smördeg som är baserad på vegetabiliskt margarin.

Fast det i mina ögon mest intressanta finner vi i faktarutan om de olika smördegarna där Maria Grave, Årets Konditor uttalar sig

- För det mesta använder vi ett specialmargarin som kallas för kavlingsmargarin och som bara finns att köpa för professionellt bruk. Smakmässigt är det jämförbart med smör.
En anledning är att många idag vill undvika animaliskt fett, en annan att det har en smidigare konsistens som gör det mer lättarbetat, berättar hon.

Så nu önskar jag fler veganska wienerbröd i Göteborg så att jag kan frossa oftare än under mina besök i Trollhättan.

  • Comments(0)//www.seitansverser.se/#post6