Seitansverser

Seitansverser

ICA kör vegetariskt

ProdukterPosted by Vers Mon, September 07, 2009 18:35:37
Härligt att se att de stora matjättarna lanserar egna vegoprodukter. Tidigare har det varit mest växtmjölker och dylikt, men nu kommer ICA med eget sortiment av frysta varor. Hittade sojakorv(dock med ägg i) samt vegansk sojafärs.

Hoppas att denna lansering gör att fler butiker inom koncernen tar in det egna märket än vad det har varit tidigare när de varit utlämnade till för dem okända märken som Nutana, Hälsans Kök, Veggo och Dafgard.

Färsen är nog den av de frysta som är mest köttlik i konsistensen. Tänk dig en pizza med köttfärs på den sunkigaste av pizzerior. Ser ut att vara nermalt av något med okänt ursprung. Vid stekning tog det snabbt färg och behövde inte någon speciellkryddning, smaken hyfsat neutral även om man anar lite peppar och muskot.

Trots utseende så skulle jag vilja utnämna denna till bästa fryfärsen då jag tycker att den smakar godare och har en bättre konstistens än sina konkurrenter.  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by veglkpg Sun, September 20, 2009 11:37:11

Färsen smakar väldigt bra! Bild på påsen här: http://veglkpg.blogspot.com/2009/09/ica-sojafars-300g-ica-maxi.html

Posted by Vers Sat, September 12, 2009 13:31:34

29,90sek för 300g. Tycker att det är ett överkomligt pris.

Att Coop har egen växtmjölk gjort av havre och soja indikerar iaf att de tar fram egna varianter inom områden där de inte satsat innan. Dock tror jag att det kan dröja innan de kommer med frysvaror då de sedan tidigare har quorn i sitt sortiment.

Posted by jo Thu, September 10, 2009 13:49:50

Vad bra! Hur låg de till prismässigt? Det som behövs lågprisvegofrysvaror så att lite prispress kan komma igång. Undrar när Coop ska komma igång på frysfronten förresten.

Posted by Walker Mon, September 07, 2009 18:43:06

Hehe, tvättbjörn och gamla galoscher då, som i Simpsons.